Φόρτωση...

Αρθρα / Νεα / Blog.

Προκηρύξεις δήμων 2023: Με ΑΣΕΠ 730 μόνιμοι εντός Σεπτεμβρίου

Έως τις 25 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο η νέα μεγάλη προκήρυξη για την πρόσληψη (και) μονίμων υπαλλήλων σε ΟΤΑ Ά και ΄Β βαθμού, όλων σχεδόν των ειδικοτήτων.

Προκηρύξεις δήμων 2023: Ποιοι και πώς συμμετέχουν

Στη διαδικασία επιλογής συμμετέχουν αποκλειστικά υποψήφιοι Τεχνολογικής Εκπάιδευσης που ήταν επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού 2Γ/2022. Ο αριθμός των 730 θέσεων περιλαμβάνεται στο γενικό σύνολο των 1.812 μονίμων που περιλαμβάνει η νέα προκήρυξη με αριθμό 2ΓΒ/2023.

Προκηρύξεις δήμων 2023: Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η προκήρυξη

Η προκήρυξη 2ΓΒ/2023 βρίσκεται πλέον στο “παρά πέντε” για την αποστολή στο Εθνικό Τυπογραφείο. Απομένουν μόνο ορισμένες συνεννοήσεις μικρών δήμων (κυρίως δήμων της περιφέρειας) για τις ειδικότητες και τις θέσεις, προκειμένου η προκήρυξη να αποσταλεί για έκδοση στο Εθνικό Τυπογραφείο. Πηγές του ΑΣΕΠ εκτιμούν ότι έως τις 25 του μήνα η προκήρυξη θα φύγει από την Ανεξάρτητη Αρχή, δεδομένου ότι η έκδοση αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών.

Προκηρύξεις δήμων 2023: Ποιες ειδικότητες ζητούνται

Στις 730 θέσεις που θα περιλαμβάνονται σε δήμους και περιφέρειες, ζητούνται όλες σχεδόν οι ειδικότητες της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Κυρίως: Διοικητικοί, Γεωτεχνικοί, Μηχανικοί διαφόρων ειδικεύσεων και Τεχνικοί.

Μητρώο ΑΣΕΠ: Αλλαγές στη διαδικασία

Δύο σημαντικές αλλαγές στη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για αυτή την προκήρυξη. Πρώτον, η αίτηση υποβάλλεται μαζί με τα δικαιολογητικά και δεύτερον, γίνεται αποδεκτή οποιαδήποτε εμπειρία όπου και αν αποκτήθηκε χωρίς συνάφεια με το αντικείμενο της θέσης.